Ett år med Rock Mot Cancer

15 november, 2012 § Lämna en kommentar

När jag startade Rock mot cancer  hade jag egentligen ingen aning vad det skulle bli av det hela och hur mycket jag egentligen skulle kunna samla in till Cancerfonden. Jag visste inte ens vart jag skulle kunna anordna konserter och om jag kunde få band att ställa upp och spela.  När jag registerade insamlingen på cancerfondens hemsida skulle man sätta upp ett mål för insamlingen och jag drog till med 20.ooo kronor och hoppades att jag skulle klara av det om jag höll på länge nog.

Det visade sig att jag klart underskattat folks givmildhet och innan den första konserten ens hade genomförts så hade det kommit in 6787 kronor och den första konserten drog in hela 233310 kronor vilket fortfarande är rekord för denna insamling. Sedan dess har det arrangerats ytterligare sju konserter och det har totalt kommit in vid skrivande stund 118 265 kronor vilket jag är både chockad och nöjd över att ha klarat av.

Även fast pengarna som samlas in till Cancerfonden är viktiga och gör stor nytta är det så mycket mer detta projekt har givit mig personligen. Det var i början ettt sätt för mig att göra nått mer för min mamma när hon var sjuk än att ”bara” vara där för henne och när hon sedan gick bort den 28 mars i år så blev det ett sätt att bearbeta min sorg över detta. Jag har dessutom under årets lopp fått fått träffa en massa nya människor och fått höra en massa berättelser om deras historia med cancer inom familjen eller i vänskapskretsen. Det är sorgligt men samtidigt intressant att höra om hur många som verkligen berörs av denna hemsak sjukdom. Det är många som frågar mig hur jag orkat med att driva detta projekt samtidigt som man har bearbetat sorgen och det är ju just det jag gör med detta, det är inte så att jag flyr bort från mitt personliga sorgearbete genom att jobba mycket med det här. Detta är bara ännu ett sätt för mig att hålla mig sysselsatt så jag inte gräver ner mig totalt. Jag är omgiven av min familj och mycket goda vänner som har hjälpt och stöttat mig under hela detta år och på tack vare detta har jag orkat med allt.

Till vardags jobbar jag som fritidsledare med ungdomar i alla åldrar och det har varit extremt kul att se hur några av dessa har engagerat sig i detta projekt, tre av konserterna har engagerats av ungdomar som jag har jobbat med och det är flera av banden som har bestått av äldre ungdomar och det glädjer mig nått enormt. Även flera av mina kollegor har hjälpt mig mycket med allt från att fixa logo, spelat med sina band eller fixat en massa priser som används på konserterna.

Även fast jag inte är någon stor skrivare så har det också varit kul att se vilken respons denna blogg har gett trots alla mina gramatsika fel och stavfel. Detta har även uppmärksammats av cancerfonden, lokaltidningar och lite andra medier som har spritt ordet vidare.

Avslutningsvis så kan jag ju bara konstatera att det är sjukt roligt att samla in pengar till en god sak genom att kolla på en massa bra rockband och umgås med folk som gillar musik och att ha trevligt.

Nu laddar vi för mer konserter och att samla in ännu mer pengar, varför inte börja direkt med att skicka ett sms till 72988 och skriva besegra 6060 och ditt namn så skänker du 50 kronor du med.

Tack för detta år.

Kram Peter

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vad är detta?

Du läser för närvarande Ett år med Rock Mot CancerRock mot Cancer.

Meta

%d bloggare gillar detta: