Rock Mot Cancers Samlingsplatta

Den 8/5 släpper Rock Mot Cancer sin första samlingsplatta som innehåller 16 stycken låtar med både etablerade och mindre känd band. Syftet med skivan är att samla in pengar till Cancerfonden via Rock Mot Cancers insamling där. Alla artisterna har ställt upp på detta gratis och även alla inblandade distributörer och liknande har avstått från sin vanliga procent vilket gör att 100% av alla intäkter går direkt till insamlingen.

Medverkar på skivan gör bland annat Charta 77, Lugnet, Marys Kids, Heavy Tiger, L´obscurité, Far Out Sounds och Köttgrottorna vars gitarrist Guld-Lars tragiskt nog gick bort i Cancer den 31 mars 2015 och denna låt blev den sista han var med och spelade in med Köttgrottorna.

Det finns även ihopsatt band enbart för denna skiva med trummlegenden Robert Eriksson från The Hellacopter och numera Lars Winnerbäck och dessutom Robert Pehrsson från Death Breath, Dundertåget, Imperial State Electric, The Dagger och hans egna projekt Robert Pehrsson´s Humbucker. De spelar ihop med några arbetkollegor från Musikhuset Black Sheep i Solna och har gjort en riktigt bra låt.

Idén till denna skiva kom till när en gammal bekant som heter Andreas Jenå frågade mig om jag vill göra något bra av en låt som han hade skrivit till sin då cancersjuka dotter Lova. Lova och hennes familj fick beskedet om att hon hade en hjärntumör på sin femårsdag och under all den tiden som följde med ovisshet och operationer så skrev Andreas denna låt som är den första på skivan. Lovas operation gick bra och är idag friskförklarad men tyvärr så har inte alla som drabbas samma tur.
Men det var denna starka låt som blev startskottet till att göra en samlingskiva och nu ett drygt halvår senare så ska vi alltså snart släppa denna skiva.
Jag har även plockat med några ungdomar på skivan eftersom jag jobbar som fritidsledare privat så vill jag även ge dem chansen att vara med och de är alla riktigt bra så det är inte bara någon utfyllnad för skivan.
Komplett lista över alla band/artister som är med på skivan:
Grande Royale feat. Marcus Jonsson
The Black Sheep Conspiracy
Sebastian Åkesson
Krymplings
Dolores And The Skahippiepunkparty Ltd.
Charta 77
Lugnet
Far out sounds
Def More
Josefine & Linda Feat. Anton & Bandet
L´obscurité
Marys Kids
Köttgrottorna
Snake
Thurneman
Heavy Tiger
11086558_10203366745881690_1116713760_o
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: