Bakgrunden till Rock Mot Cancers samlingsplatta

12 december, 2014 § Lämna en kommentar

Som en del säkert har sett på Facebook så jobbar jag med att släppa en samlingsplatta med en massa bra artister och band som planeras att släppas till våren. Kommer inte avslöja ännu vilka som kommer att vara med men det kommer att bli en grym platta med både unga talanger, gamla talanger och lite mer etablerade artister.
Men det hela började när jag var med Fonzi som driver Artist Against Cancer på Huskvarna Rock And Art mässan för några månader sedan. Där träffade jag en gammal bekant som jobbar med musik på Bilda, han berättade om en låt han hade skrivit till sin dotter som han ville ha hjälp med att sprida för att samla in pengar till Cancerfonden. Han skickade låten till mig som jag gillade som fan och dessutom hade han skrivit ett väldigt fint brev om låten också som ni kan få läsa här:

”Jag heter Andréas Jenå och är pappa till tre underbara barn! Lova 11 år, Charlie 5 år och lilla Alva 4 år.
På min äldsta dotter Lovas 5 årsdag fick vi beskedet att hon hade en hjärntumör!

Anledningen till att jag skriver till er är att jag har en idé om att dra in pengar till cancerfonden. Jag hoppas att jag får er uppmärksamhet genom att ni lyssnar till min historia och jag hoppas att ni gillar min idé där vi tillsammans kan göra detta till en verklighet.

Dagen innan Lova fyllde 5 år ringde Lovas mamma mig och sa att hon hade fått ett märkligt och olustigt samtal från en ögonläkare på sjukhuset Ryhov i Jönköping. Läkaren ville ha ett möte med oss ang. Lova, eftersom det var något som inte stod rätt till med henne.

Lovas mamma blev lite tagen på sängen och undrade vad det var som var fel, men fick förklarat att det kunde inte tas över telefon. Lovas mamma ringde mig på jobbet för att få till ett möte med läkaren så fort som möjligt.
Jag ringde upp sjukhuset fem minuter senare och fick då beskedet att läkaren gått för dagen. Efter en totalt sömnlös natt ringde jag sjukhuset på morgonen och fick till ett möte med läkaren runt lunchtid. (Anledningen till att Lovas ögonläkare hade ringt oss var att Lova helt plötsligt, några månader tidigare, börjat skela. Ögonlappar och glasögon gav inga resultat, och man beslutade till sist att göra en magnetröntgen.)
I ett kallt, sterilt undersökningsrum fick vi beskedet att vår Lova har fått en hjärntumör… Vad gör man när mattan bara dras bort under fötterna så där? Vi grät! Vi fattade inte! Vad är det som händer? Varför?

Det kändes inte jättebra att framföra detta besked inför släkt och vänner på hennes kalas utan att hon själv skulle förstå att alla runt omkring henne var ledsna, oroliga och förtvivlade. I allt detta kändes det plötsligt som jag fick ta hand om och trösta alla runt omkring mig eftersom jag på något sätt var faktaägare av det lilla som jag egentligen visste.

I allt detta totala kaos så fick vi åka till Linköpings universitetsjukhus för operation. Det var först när vi kom dit som jag kände en liten trygghet med så otroligt bra och pedagogisk personal och läkare som arbetade där.

Lovas operation tog lång tid och själva operationen i sig gick bra och alla kunde andas ut för en kort stund innan vi alla skulle vänta i drygt en månad på domen om tumören var elakartad eller inte.

Det var under denna intensiva period mellan hopp och förtvivlan som jag skrev en låt till Lova som jag och mitt band först nu spelat in en demo på. Den handlar om en förtvivlad pappa som skulle göra allt för att ta sin dotters smärta, ta hennes börda och skänka henne det liv hon förtjänar att få leva. På något sätt under denna period så intalade jag mig själv att jag vägrar bära en kista med mitt eget barn! Jag vägrar att lämna bort min lilla flicka! Vi ska kämpa, vi ska ta oss igenom detta för tillsammans är vi starka.

Lovas operation gick bra, Lovas tumör var inte elakartad! Vi var de föräldrarna som fick gå igenom en mardröm men där drömmen på något sätt slutade lyckligt. Alla har inte den turen!”

Jag kände genast att jag måste fixa detta men eftersom jag är som jag är så tänkte jag genast att det är roligare att släppa en hel skiva än en singel och började fråga runt efter artister, band och hur fan man gjorde en skiva överhuvudtaget. Jag fick en massa hjälp om hur man skulle gå tillväga och flera band hakade direkt på.

Jag kommer inte avslöja några artister ännu förutom att Andreas band Grande Royale kommer så klart att vara med och som de redan har spridits på Facebook så kommer mina gamla kollegor på Black Sheep att göra en specialskriven låt till denna platta och för er som har kolla vet att det är några riktiga rockstjärnor som jobbar där med meriter som The Hellacopters, Dundertåget, Robert Persson Humbucker, Grand Royal Band, Lobscurité med mera på meritlistan.

Så jag hoppas ni är lika taggade som mig att få höra denna skiva och kommer att köpa den och hjälpa oss att samla in en massa pengar till Cancerfonden.
//Peter
black sheep samlingsskiva rmc

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vad är detta?

Du läser för närvarande Bakgrunden till Rock Mot Cancers samlingsplattaRock mot Cancer.

Meta

%d bloggare gillar detta: