Att komma ut.

16 november, 2011 § Lämna en kommentar

Jag har levt med att min mor har haft cancer i snart 12 år nu och har alltid valt att inte berätta detta för allt och alla utan har istället bara berättat för de närmaste vännerna. Har frågan kommit upp så har jag aldrig tvekat att prata om det oavsett vem det har varit, för det har aldrig varit något jag skämts för utan det har mest varit ett sätt att skilja på privatliv och arbetsliv i första hand. men sedan mamma blev sjukare och jag bestämde mig för att starta igång detta projekt för att känna att man bidrar på fler sätt än bara som en god son så har jag också blivit tvungen att berätta hela historien för allt och alla för att så många som möjligt ska vara med och bidra.

Detta är ingenting jag ångrar utan snarare tvärtom, jag har de senaste dagarna fått prata, mailat och lyssna på massor av olika historier och har fått dela med mig av mina erfarenheter i ämnet cancer.
Detta gör att jag bara blir mer taggad på att jobba ännu hårdare med detta projekt eftersom jag får chansen att hjälpa på mer sätt än att ”bara” samla in pengar till Cancerfonden.

Man inser snabbt att det inte är många som inte känner någon som har drabbats av cancer i någon form och att de flesta har en historia om detta. Alla hanterar detta på olika sätt och så måste det få vara. Detta är det sätt som just nu funkar för mig bäst, jag både hoppas och tror att jag kommer att fortsätta tycka likadant men man kan aldrig veeta.

Många frågar mig hur jag orkar vara fortsatt glad och orkar starta ett sådant här projekt när allt är som det är. Det svaret är enkelt, för att min mamma är likadan och detta är mitt sätt att leva som hon lär. Hon har nu i tolv år kämpat mot denna sjukdom trots dåliga odds i början och har alltid haft en positiv inställning till livet och detta fortsätter hon med än idag när oddsen har blivit sämre igen men hon vägrar ge upp. Det är just denna inställning som har smittat av sig till mig, jag vet att allt detta inte kommer hjälpa min mamma rent fysikt men jag vet att hon är stolt över det jag gör. Det betyder otroligt mycket för mig och att de pengar man till slut lyckats få in till Cancerfonden kommer troligtvis att hjälpa andra i framtiden gör inte saken sämre direkt.

Det blev ett längre inlägg än planerat och jag hoppas det inte för osammanhängande men det skyller jag i så fall på 13 timmars arbete idag.

Till slut måste jag få tacka Sylvia som hjälpt till att få lite ordning på denna sidan idag.

Sov gott och sprid ordet.
//Peter

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vad är detta?

Du läser för närvarande Att komma ut.Rock mot Cancer.

Meta

%d bloggare gillar detta: