I kväll så har jag längtat hem…

26 mars, 2014 § 1 kommentar

Just denna kväll så har jag haft en extrem hemlängtan efter Solna igen. 

Pratade tidigare under kvällen med min kära syster och hon berättade att pappa blivit svagare igen och att han inte mådde så bra. Det är vid sådana samtal som jag önskar att jag bodde kvar i Solna så jag kunde vara där och hjälpa henne att ta hand om pappa. Hon får ta ett extremt stort ansvar just nu trots att hon har fullt upp med valår och allt som det innebär. Jag vet att jag inte ska ha något dåligt samvete för detta egentligen men det har jag i alla fall. Jag trivs ju jättebra här i Vimmerby och jag ångrar inte min flytt en sekund egentligen men det känns ändå inte helt bra att bo så långt borta just nu när pappa är sjuk. Jag vet inte om dessa tankar beror på att nu på fredag så är det två år sedan mamma gick bort och att man därför börjar fundera på detta och minns hur det var då. 

Jag vet ju att pappa kommer att dö på grund av denna cancer och även fast jag hoppas att det dröjer extremt länge tills det händer så är det något man funderar på och är medveten om hela tiden. 

Jag är extremt tacksam att jag har typ världens bästa jobb och får träffa grymma ungdomar och kollegor dagligen som gör att man kan fokusera sina tankar på andra håll när man jobbar och jag är också extremt tacksam över att jag har startat Rock mot Cancer som gör att man känner att man bidrar till något gott även på sin fritid och som också bidrar till att man kan fokusera på annat. Ändå så ligger alla dessa jobbiga tankar i bakhuvudet hela tiden och jag kan väl villigt erkänna att jag inte sköter mina sovtider som man ska utan det är mycket tankar kring allt som snurrar i huvudet istället. 
Men det är därför också så bra att man kan sätta sig i mamma och pappas gamla sköna fåtöljer i min lilla lägenhet i Vimmerby och skriva av sina tankar här så man får rensa ut lite. 

Men på fredag så åker jag upp till Solna igen för att genomföra konserten på KGB och tillsammans med dem starta upp våran auktion som förhoppningsvis kommer att inbringa stora summor till Cancerfonden. Men det kommer att bli en känslofull kväll tror jag eftersom många kommer för att hedra KGB Frida som gick bort för snart tre veckor sedan och jag själv kommer nog tänka mycket på mamma också denna kväll och göra mitt bästa för att hedra dessa två så gott jag kan denna kväll. 

Men lördag och söndag ska jag ägna åt farsan och inte till RMC. 

Kram på er. 

//Peter 

Annons

§ Ett svar till I kväll så har jag längtat hem…

  • lena skriver:

    Önskar er tid, veckor, månader och år som ni kan ta reda på saker hos varann som ni kanske tar förgivet… Min älskade mamma somnade in.. Upptäckte en ny tumör i slutet av jan… Min älskade mamma somnade in i mitten av februari 😥 Hoppas och önskar er det bästa…. Ta hand om varandra…. Syster,bror och far glöm inte att i morgon kan det vara för sent … Kram och massa lyckönskningar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vad är detta?

Du läser för närvarande I kväll så har jag längtat hem…Rock mot Cancer.

Meta

%d bloggare gillar detta: