Det är mycket jobb att göra en samlingsskiva.

22 februari, 2015 § Lämna en kommentar

Det är sjukt mycket man ska tänka på när man ska göra en samlingsskiva så det är tur att man har många som hjälper till så att det blir rätt.

Tacklistor, skivnummer, rättigheter, Stim, låtordning, omslag, distribution och allt vad det är man ska tänka på.
För en kille som mig som saknar musikaliska talanger och aldrig har fått släppa en skiva så är allt detta första gången man gör det.
Som tur finns det många duktiga musikanter som ställer upp och är med på denna skiva och många erfarna som hjälper mig så man ändå får släppa en skiva under sin livstid. Dennis och grabbarna på Beat Butchers har lång erfarenhet av detta så jag är inte så orolig.

Jag har ju i alla fall spelat in två av låtarna som ska vara med och fått bra hjälp av min vän Jens att mixa dem så även det blir bra.

Jag nu sjukt peppad på att släppa denna skiva och framförallt få arrangera en releasefest för det är något jag kan i alla fall.

Det är en massa band som lite för sent har hört av sig om att få vara med skivan som man har blivit tvungen att tacka nej till men det bådar i alla fall gott för möjligheterna att göra en uppföljare till denna skiva om den går bra.

Vi väntar fortfarande på några låtar men snart så skall allt vara klart för att skickas på mastering och sedan på tryck.
Men här kommer i alla fall en komplett lista på alla som ska vara med på skivan (detta är inte den ordning som de kommer att hamna i på skivan)
1. Grande royal
2. Lobscurite
3. Snake
4. Sebastian Åkesson med band
5. Far Out Sounds
6. Dolores And The Skahippiepunkparty Ltd
7. Black Sheep bandet
8. Heavy Tiger
9. Marys Kids
10. Thurneman
11. Köttgrottorna
12. Krymplings
13. Anton @ bandet feat. Josefin & Linda
14. Lugnet
15. Def More
16. Charta 77

Att det skulle bli så här många band och ens att det skulle bli en hel skiva trodde jag aldrig när Andreas i Grande Royale frågade om jag kunde hjälp dem att göra nått kul och bra med deras låt som han har skrivit om sin då cancersjuke dotter trodde jag aldrig.

IMG_2356

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vad är detta?

Du läser för närvarande Det är mycket jobb att göra en samlingsskiva.Rock mot Cancer.

Meta

%d bloggare gillar detta: