Ständiga påminnelser….

11 september, 2017 § Lämna en kommentar

Eftersom jag sedan jag startade detta projekt valt att berätta om typ allt som händer kring mig och denna hemska sjukdom cancer så händer det ofta att jag får höra andras historier också. Nära vänner, kompisar, bekanta, ungdomar eller folk man aldrig träffat har genom åren berättat sina berättelser kring cancer. Att de själva är drabbade eller någon anhörig och jag lyssnar och försöker ge råd utifrån de erfarenheter jag har. Det händer nästan varje vecka att någon nämner eller berättar något för mig som rör cancer. Jag lyssnar gärna och ställer gladeligen upp och bidrar med vad jag kan och orkar.

Men detta medför också att man ständigt blir påmind om ens egna känslor och minnen kring detta. Jag avlastar mig här ibland med jämna eller ojämna mellanrum.

Idag fick jag besked om ännu en en alldeles för ung person som gått bort i cancer och jag försökte ge råd och tröst till den som berättade men jag vet ju samtidigt att det finns inget jag kan säga som gör saken lättare eller bättre. Men man måste försöka trots att man känner sig otillräcklig. Önskar det fanns ett sätt att lindra smärtan eller saknaden för alla som drabbas inklusive mig själv.

Men jag vet att det hjälper oftast i alla fall lite att veta att det finns folk i ens närhet som ställer upp eller som har gått igenom samma sak och livet rullar vidare trots allt och att man måste fortsätta vara positiv och leva ett så gott liv som möjligt för att hedra livet. Det är i alla fall så jag ser på saken och som mina föräldrar lärde mig att hantera saker och ting.

Ingen kan göra allt men alla kan göra något och en dag ska vi alla dö men alla andra dagar ska vi leva är två meningar som jag tycker sammanfattar allt.

Kram på er, ta hand om varandra och er själva 💕

//Peter

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vad är detta?

Du läser för närvarande Ständiga påminnelser….Rock mot Cancer.

Meta

%d bloggare gillar detta: