Jaha, då var det dags igen…

30 januari, 2014 § 4 kommentarer

Det är mindre än två år sedan mamma förlorade kampen mot cancern och efter det trodde jag att man skulle få slippa denna skit ett tag. Men eftersom livet är som det är och detta med rättvisa inte gäller när det kommer till denna sjukdom så är det nu återigen dags att kämpa tillsammans med sin familj mot cancer.

Denna gång är det farsan som är drabbad, igår kom ett samtal från en läkare på KS och man förstod att det var något knas på gång. Pappa åkte in till akuten i måndags för smärtor i magen och när de gjorde grundliga undersökningar så hittade det alltså en tumör i bukspottkörteln. Det var bara att säga till på jobbet att jag var tvungen att dra och sätta sig på ett tåg upp mot Stockholm, alla de tankar som snurrade runt i huvudet på den resan var riktigt jobbiga. Men väl framme på Radiumhemmet där min syster med dotter redan befann sig efter att ha fått beskedet på en flygplats i London och direkt bokat en hemresa (ja det går snabbare att ta sig från England till Solna än från Vimmerby). Men det var skönt att vara samlade tillsammans och prata om allt från cancer till hur olika snabba vissa hästar är.

Men nu väntar alltså återigen en massa prover, behandlingar och jobbiga samtal. Men mitt i all denna skit så finns det ändå positiva saker att ta med sig. Som till exempel vad man faktiskt kan åstadkomma tillsammans som familj och hur viktigt det är att ha många nära och kära som stöttar varandra i detta.
En annan sak är att jag återigen blir ännu mer peppad på att sparka igång detta projekt igen ordentligt som har legat lite på is efter min flytt till Småland.

Så nu jävlar kör vi igen och börjar samla in en jävla massa pengar till Cancerfonden så att vi någon gång i framtiden kanske slipper denna sjukdom eller i alla fall ger alla en större chans att leva längre när de väl drabbas av skiten.

Så har ni en konsertlokal, är ni ett band som vill spela gratis, vill ni donera schyssta saker man kan ha som priser vid insamlingar eller vill ni bara hjälpa till på något sätt så är det bara att ringa eller dra iväg ett mail till rockmotcancer@gmail.com

Vill ni sätta in pengar så tryck bara  HÄR för mer info hur man gör.

#fuckcancer

//Peter

Annons

§ 4 svar till Jaha, då var det dags igen…

 • Anders Östman skriver:

  Min älskade dotter Helena dog i bukspottkörtelcancer 2010, endast 29 år gammal. Vårt liv blev aldrig detsamma och jag ville aldrig acceptera att Helena hade kanske bara ett år kvar att leva efter diagnosen. Hon fick åtta månader. Dödligheten i denna form av cancer är mycket hög, ytterst få överlever mer än några år. Trist, ja, men forskningen av denna cancertyp är mycket eftersatt och inga särskilda framsteg har gjorts under de senaste fyrtio åren och nu kommer det häpnadsväckande. Eftersom andra cancerformer som bröst- prostata-lungcancer är mycket vanligare än den ”fyllgubbe”-cancern pankreascancer, så vill få forska på området och Cancerfonder ger nästan ingenting till denna forskning. Man få gå utanför Sverige för att hitta seriös forskning av denna cancer. Cancerfonder är inget att hoppas på!

  • Rock mot cancer skriver:

   Hej Anders
   Mycket tråkigt att höra om din dotter, detta är en hemsk sjukdom. Dock håller jag inte med dig när det gäller att Cancerfonden inte gör någon nytta. När min mor fick cancer så gav läkarna henne att halvår att leva och hon levde i ytterligare 12 år innan hon förlorade sin kamp. Detta berodde mycket på att forskningen gjorde ständiga framsteg och visst kan jag hålla med om att det är synd att dessa framsteg inte görs inom alla områden av cancer. Men bara för att min far nu har fått en cancer som är väldigt svårbekämpad och möjligtvis eftersatt när det gäller forskningen så kommer jag ändå fortsätta att kämpa för det jag tror på kan göra någon skillnad för någon i framtiden. Det kanske inte hjälper min pappa men det hjälper mig och förhoppningsvis andra i framtiden.
   Jag gillar att vara positiv oavsett hur jobbigt det är och försöker att inspirera andra till att vara likaså.
   Ta hand om dig och jag hoppas du kan se att det finns någon nytta med att samla in pengar till forskningen inom cancer.
   //Peter

 • Anna skriver:

  Hej Peter

  Maria B pushade din blogg. Det var längesen nu men vi har ju träffats några gånger när jag tagit mig från Skåne för att hälsa på Maria. Mina tankar går till dig och din familj. Vilket fint arbete du gör med insamlingen för forskningen. Jag hoppas mycket på forskningen om bröstmjölk mot cancer, immunförsvar och botemedel mot cancer i ett? Med mer forskning så vet vi snart. Tack för att du bidrar till att driva den framåt!

  Fuck cancer
  /Anna J

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vad är detta?

Du läser för närvarande Jaha, då var det dags igen…Rock mot Cancer.

Meta

%d bloggare gillar detta: