Releasefesten….

13 maj, 2015 § Lämna en kommentar

Tänkte skriva lite om Releasefesten som ägde rum till slut på Bistro Grenoli i Solna. Som jag skrev i mitt senaste inlägg så blev det lite kaos inför denna fest.
Min plan var att möta upp banden på stället där vi skulle vara titta på soundcheck och ta en öl i lugn och ro för att sedan ha en jävligt trevlig kväll bara. En trevlig kväll blev det men det blev en massa extra jobb före och efter konserten när vi i sista stund fick byta lokal. Men det var det värt och jag är extremt glad att detta ens blev av.
Jag kommer för alltid vara tacksam för att Ziad på Bistro Grenoli ställde upp och lät oss invadera deras lokaler med en dags varsel. Jag är också extremt tacksam för Tomas Garnbeck som ställde upp och gratis lånade ut all utrustning med samma korta varsel. Man har vissa fördelar att känna så mycket snälla människor i Solna.
Det var många som ställde upp så att denna kväll inte blev ett inställt fiasko utan istället en sjukt trevlig kväll.

Det var ju tre väldigt bra band som spelade denna kväll och de bjöd alla på väldigt bra konserter efter varandra. För egen del var det ju jävligt stort att få se Köttgrottorna stå och spela på en konsert som man har styrt upp och att dessutom de meddelar innan de ska börja spela att detta är sista gången de spelar på väldigt länge gör det hela mer speciellt. Att sedan Per från Charta 77 glider upp och sjunger på sista låten var ju mäktigt också. Trots att det blev en väldigt nerdämpad och tyst version eftersom vi inte ville göra grannarna förbannade när ägaren så snällt hade ställt upp att få vara hos dem.
Att stället också gick från att vara jävligt högljutt till att bli värdigt tyst när Köttgrottorna uppmanade till en tyst minut för Guld-Lars var också ett mäktigt och gripande ögonblick.

Innan dess hade Vimmerbypågen Sebastian Åkesson med band spelat sina fantastiska låtar och när de avslutade med deras bidrag till skivan ”Under Täcket” så hade jag i alla fall gåshud.

Mellan dessa två eminenta akter så röjde Grande Royale av sina rockdängor som passade extremt bra i svenska garagerockens hemstad Solna. Även deras låt som är med på skivan avslutade deras setlist och även denna låt ger mig rysningar varje gång jag hör den eftersom jag kan historien bakom den och tycker den är så otroligt bra. Det var även den låten som tände iden för hela denna skiva.

Det var en extremt blandad publik denna kväll som glada punkare, ungdomar, pensionärer, fritidsledare, en regeringsminister, punklegender och annat löst folk. Det var till och med en snubbe som rest från Jokkmokk för att vara med på denna kväll, hur stort är inte det?? Tillsammans bidrog de alla till att sprida kärlek och göra detta till en extremt bra tillställning.

Publik

Publik

Så för er som inte var där kan man ju lugnt säga att ni missade något fett på riktigt.
Även fast det kanske inte hade fått plats så speciellt många fler denna kväll.

Sedan måste jag ju tacka Astrid & Maja från det eminenta bandet Heavy Tiger som tillsammans med Frallan hjälpte till att sälja skivan och merch denna kväll. De visar att de inte är för stora rockstjärnor för att även de kan hjälpa till en kväll som denna.

Sedan måste jag återkomma till dessa guldstjärnor igen. För er som inte följer mig på Facebook eller instagram så ska jag förklara lite. Under kvällen så kom det både folk jag känner och de som jag inte känner fram till mig och hängde en guldmedalj runt min hals och sa något fint och kärleksfullt till mig och varför jag var värd en medalj. Detta var ju helt sjukt kul och uppskattad för min del. Det värmer ju ens hjärta att få så mycket kärlek under en kväll och jag har sjukt svårt att veta hur jag ska hantera sådan situationer på plats. Men nu har jag hunnit reflektera lite över detta och känner mig extremt hedrad över att någon ens kommer på denna ide och ser till att den genomförs på ett sätt så att jag fortfarande inte vet vem det är som ligger bakom detta.
Men vem det än må vara så är jag väldigt hedrad och tacksam för att hen tog detta initiativ.

Nu har det ju gått ett par dagar och jag har hunnit vila upp mig lite och det dröjer väl ett tag innan nästa arrangemang blir av. Nu ska jag fokusera på att få skivorna sålda så mycket som möjligt och försöka att vila upp mig lite efter lite mer än ett halvårsjobb med denna skiva.

Men jag kan lova er att det blir fler arrangemang framöver och det kommer garanterat bli en skiva till också, men inte ännu…

Tack igen alla som kom, spelade och på andra sätt bidrog till att denna kväll blev av och att den blev så sjukt trevlig.

KÖP SKIVAN!!!

Här är lite bilder från kvällen som Katarina Mäkinen tog.

Detta bildspel kräver JavaScript.


//Peter

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vad är detta?

Du läser för närvarande Releasefesten….Rock mot Cancer.

Meta

%d bloggare gillar detta: